Viscose versus Polyester

Viscose versus Polyester

Er zijn zoveel verschillende stoffen waarvan kleding gemaakt wordt, we kennen allemaal katoen, wol en zijde. Dit zijn natuurlijke materialen.

Hoe zit dat nu met polyester en viscose?

Viscose is een mix van natuurlijke producten ook wel rayon of kunstzijde genoemd. Viscose is kleurvast en luchtdoorlatend waardoor het ook in de zomer heerlijk luchtig aanvoelt. Sommige viscose kledingstukken zijn glanzend en andere viscose is dan weer gemixt waardoor het eruit ziet en aanvoelt als zuiver katoen.

Viscose kleding kun je wassen op 40 graden en met de huidige wasmiddelen is dit warm genoeg om alle vlekken te verwijderen. Als het uit de wasmachine komt voelt het stug aan maar als het droog is voelt het weer even glad en glanzend aan als voor het wassen.

Viscose wordt ook vaak gemengd met zijde. Het label Monday Afternoon in onze webshop heeft veel items met deze mix. Kortom dit maakt viscose een goed materiaal met een luxe uitstraling.

Nu gaan we het hebben over polyester, dit is ook niet weg te denken uit de kleding industrie. Het is synthetisch dat wil zeggen dat het niet gemaakt wordt van natuurlijke materialen.

Polyester is heel erg sterk maar het is wel een minder luchtige stof waardoor het voor de warme maanden misschien iets minder geschikt kan zijn.

We kennen allemaal die prachtige glanzende bloesjes, ze kreuken niet maar ze hebben wel eerder de neiging wat plakkerig aan te voelen als het warm is. Ben je iemand die snel transpireert dan is 100% polyester misschien niet de beste keuze voor jou. 

Tegenwoordig maken ze echter steeds andere mixen van polyester waardoor je soms kleding hebt die voelt als linnen maar dit toch niet is. Dat maakt dat het super comfortabel draagt en een hele luxe uitstraling heeft.

Qua prijs is polyester kleding over het algemeen iets gunstiger geprijsd dan kledingstukken van viscose stof. Je kunt het warmer wassen en het kreukt minder maar het is echt een persoonlijke keuze of je het graag draagt of niet.

 

 

Terug naar blog