Vesten, het kledingstuk wat het hele jaar onmisbaar is.

Vesten, het kledingstuk wat het hele jaar onmisbaar is.

Wij zijn dol op vesten bij Gemelli boutique en daarom hebben wij er meestal veel op voorraad. 

Onze vesten bevatten vrijwel altijd een percentage wol, dat kan lana wol zijn of mohair wol of beiden enz. Hiervoor kiezen wij bewust, omdat wol je vest kwalitatief luxer maakt en de uitstraling mooier is. Het is eigenlijk duurzamer gemaakt, dit neemt niet weg dat er ook altijd een percentage kunstvezel inzit anders zouden onze vesten onbetaalbaar worden en dat is ook niet de bedoeling. Dit is dan weer een percentage viscose of acryl.

Wij hebben bijvoorbeeld ook mohair vesten in ons assortiment, mohair is een luxere wolsoort afkomstig van de angorageit. De jongere geiten hebben zacht zijde achtig glanzend haar dat wordt gebruikt voor de meer luxueuze weefsels. Dit maakt de prijsklasse van deze vesten wat hoger. Angora wol komt dan weer van het angora konijn dat is nog een stuk prijziger.

Wollen vesten zijn diervriendelijk vervaardigd omdat er enkel in het voorjaar hun winterjas voor afgeschoren wordt voordat deze te zwaar en te warm wordt. 

Indien je een mohair vest koopt dan heb je zeker kans dat dit tijdelijk pluist, dit is heel normaal maar als je het vest een nacht in een zak in de diepvries stopt dan is dit veel minder, dit mag je regelmatig herhalen. Mohair is echt prachtig en heeft een luxe uitstraling.

Als wij gaan inkopen letten we er ook op dat het niet teveel prikt, ben je daar heel gevoelig voor dan kan ik je geruststellen, ik had dat ook maar als je begint met lange mouwen eronder te dragen betrap je jezelf er op een dag op dat je het niet eens meer voelt en kun je de wol op je blote armen verdragen zonder dat het kriebelt. Oefening baart kunst dus.

Wij hebben lange vesten, korte vesten en medium vesten maar ook vesten met knopen en zonder sluiting en sommige vesten sluiten met een lint. 

Vesten zijn onmisbaar voor het hele jaar, in de herfst en in het voorjaar omdat het net te fris is maar nog te warm om een jas te dragen maar ook in de zomer als je 's avonds buiten zit en het koelt af. 

Natuurlijk gaan wij wel met de mode mee en proberen we in te kopen wat qua kleur aansluit op de trends van het moment. Oversized is echt mode en dat schept voor de dames met een maatje meer ook weer veel mogelijkheden om goed te kunnen slagen.

Kijk dus zeker even tussen onze vesten en scoor een prima vest waar je lang plezier van hebt.

 

Terug naar blog